Startbox Klazienaveen

Wilt u uw huis verkopen in Emmen?

Huis verkopen in Emmen?

Bent u op zoek naar een makelaar in de stad Emmen? Onze makelaars kennen dit gebied door en door en helpen u graag met het verkopen van uw woning of met het aankopen van uw droomhuis. We kijken eerst goed naar uw situatie en maken een gerichte verkoopstrategie die daarop aansluit. Onze makelaar gaat daarom eerst met u in gesprek. Met onze kennis en ervaring in de stad Emmen komen we samen tot een plan van aanpak. Nieuwgierig geworden?

  • Regiospecialist Emmen
  • Enthousiast team woningexperts
  • IJzersterke woningpresentatie
  • Jarenlange marktkennis in de omgeving

Makelaar in Emmen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze makelaar in Emmen komt geheel vrijblijvend langs voor een gratis adviesgesprek. Dit is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Huis kopen Emmen

Wilt u binnenkort verhuizen naar Emmen? Wij begrijpen wel waarom. Ook hier komt de woningmarkt steeds meer onder druk te staan. Als het aanbod afneemt en de woningen sneller worden verkocht, is het handig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Met een aankoopmakelaar maakt u meer kans. Een droomhuis wilt u tegen de beste prijs en voorwaarden kopen, dat begrijpen wij als geen ander. In Emmen is het heerlijk wonen. We zetten graag een aantal kenmerken én leuke weetjes voor u op een rijtje:

Wonen in Emmen

Vlinderstad
De bijnaam van Emmen is Vlinderstad, als indirecte verwijzing naar het voormalige (Noorder) Dierenpark Emmen, dat in maart 2016 werd opgevolgd door Wildlands Adventure Zoo Emmen. Emmen ligt op een zuidelijke uitloper van de Hondsrug, een zandrug met een lengte van 70 kilometer en een hoogte van 20 meter boven NAP. De Hondsrug, inclusief de plaats Emmen, vormt het enige UNESCO-Geopark van Nederland.
Moderne architectuur
Door de lobbenvormige uitbreidingen is het centrum relatief decentraal in de stad gelegen. In het noordelijk deel van het centrum bevindt zich de meeste historisch waardevolle bebouwing. Het centrum wordt echter vooral gekenmerkt door moderne architectuur, waaronder veel hoogbouw. Het hoogste gebouw is de 65 meter hoge Hondsrugtoren, tevens het hoogste gebouw van de provincie Drenthe.
Parc Sandur
Parc Sandur is de zuidelijkste woonwijk van de plaats Emmen, provincie Drenthe. De naam is afgeleid van de geologische term 'Sandur', een uitloper van een gletsjer, wat overeenkomt met de ligging van de wijk op het meest zuidelijke puntje van de Hondsrug. De wijk is gelegen aan de Grote Rietplas.

Onze diensten in Emmen

Huis kopen Emmen

Heeft u uw droomhuis gevonden in Emmen en bent u helemaal klaar om de volgende stap te zetten in het koopproces? Dan is dit het moment om een aankoopmakelaar in Emmen in te schakelen.

Huis verkopen Emmen

Bent u van plan om te verhuizen en wilt u uw huidige woning verkopen? Onze verkoopmakelaar helpt hier graag bij. Wij ontzorgen u van A tot Z en begeleiden u persoonlijk bij misschien wel de grootste aankoop van uw leven.

Taxatie Emmen

Heeft u een taxatie nodig van uw huis in Emmen? Maak dan een afspraak met onze taxateur voor een gevalideerde taxatie van uw huis. Wij leveren valide, objectieve en betrouwbare taxatierapportages.

Verhuur Emmen

Hulp nodig bij het verhuren van uw woning in Emmen? Startbox Makelaars is uw verhuurmakelaar. Wij regelen alles voor u omtrent de verhuur van uw woning.

Huis kopen Emmen

Op zoek naar een woning in regio Emmen, maar uw droomwoning nog niet aan de haak kunnen slaan? Eén van onze aankoopmakelaars helpt je graag verder! Door het inschakelen van een aankoopmakelaar sta je sterker tijdens het proces van het aankopen van een woning. We werken namelijk in uw belang en zorgen voor de beste prijs en voorwaarden.

Aankoopmakelaar Emmen

Heeft u eindelijk dé woning waar u naar zocht in Emmen en bent u helemaal klaar om de volgende stap te zetten in het koopproces? Dan is dit het moment om een aankoopmakelaar in te schakelen. Onze aankoopmakelaars hebben jarenlange ervaring met aankopen van woningen.

Ontdek de mogelijkheden

Taxatie Emmen

Bent u nog niet zeker of u uw woning wil verkopen en wilt u graag eerst weten wat de waarde is van uw huis? Een taxatie bij onze makelaar kan u hier verder bij helpen! U ontvangt een compleet taxatierapport, die ook kan worden ingezet voor een hypotheek van de nieuwe woning of wijziging van uw huidige hypotheek.

Gratis waardebepaling in Emmen

Twijfelt u over de verkoop van uw woning en is voor u de waarde van uw woning doorslaggevend? Dan biedt Startbox Makelaars u een gratis waardebepaling aan. Daarnaast geeft een waardebepaling u een richtlijn voor de prijsklasse voor de zoektocht naar een nieuwe woning. Benieuwd naar de waarde van uw woning in de huidige markt? Vraag dan nu de gratis waardebepaling aan bij uw makelaar in Emmen.


Huis in Emmen verkopen?

Onze makelaars helpen u graag verder!

Wilt u weten wat wij voor uw situatie kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust. Arvid staat voor u klaar met een eerlijk en gedegen advies.

Wijken

Emmen-Centrum

Emmen vervult een centrumfunctie in de regio Zuidenveld en daarbuiten. Kenmerkend is de bijzondere stedenbouwkundige opbouw, die ook wel de 'open, groene stad' wordt genoemd. Nieuwbouwwijken werden op relatief grote afstand van de bestaande kern gebouwd, om landschappelijk waardevolle gebieden te behouden. De bijnaam van Emmen is Vlinderstad, als indirecte verwijzing naar het voormalige (Noorder) Dierenpark Emmen, dat in maart 2016 werd opgevolgd door Wildlands Adventure Zoo Emmen. Emmen ligt op een zuidelijke uitloper van de Hondsrug, een zandrug met een lengte van 70 kilometer en een hoogte van 20 meter boven NAP. De Hondsrug, inclusief de plaats Emmen, vormt het enige UNESCO-Geopark van Nederland. Door de lobbenvormige uitbreidingen is het centrum relatief decentraal in de stad gelegen. In het noordelijk deel van het centrum bevindt zich de meeste historisch waardevolle bebouwing. Het centrum wordt echter vooral gekenmerkt door moderne architectuur, waaronder veel hoogbouw. Het hoogste gebouw is de 65 meter hoge Hondsrugtoren, tevens het hoogste gebouw van de provincie Drenthe. Door de uitbreidingen werden ook (es)dorpen als Noordbarge, Weerdinge, Westenesch (beschermd dorpsgezicht) en Zuidbarge wijken van Emmen.

Angelslo

Tot in de jaren zestig van de 20e eeuw was Angelslo niet echt een zelfstandig functionerend dorp maar meer een boerennederzetting. Pas per 1 oktober 1938 werd Angelslo ook administratief en bestuurlijk tot Emmen gerekend. Maar Angelslo is allesbehalve een jonge nederzetting. Uit de archeologische onderzoeken ten tijde van de bouw van de wijk zijn grondsporen van grote boerderijen uit de Bronstijd gevonden. Andere tekenen van vroege bewoning zijn de twee hunebedden die aan de huidige Fokkingeslag en Haselackers zijn gelegen. Angelslo is in de jaren zestig in hoog tempo gebouwd. De toestroom van arbeiders van nieuwe industiële vestingen maakte woningbouw op grote schaal noodzakelijk. Een tweetal architecten heeft hun stempel gedrukt op de wijk. Zij hebben de identieke woningen ontworpen. Deze vorm van bouwen leverde niet alleen kostenbesparingen op, maar leidde ook toe dat de wijk een grote eenheid van vorm kreeg. Behalve laagbouw met platte daken kent Angelslo verspreid langs de wijkrand 11 zogenaamde Egmondflats. Het winkelcentrum en de belangrijkste voorzieningen als scholen, kerken en een moskee, horeca, dokterspraktijken en tankstations zijn allen langs de Statenweg geconcentreerd.

Emmerhout

Op de plaats van de huidige woonwijk zijn nederzettingssporen gevonden uit verschillende perioden: het neolithicum (trechterbekercultuur, touwbekercultuur), de bronstijd en de ijzertijd. Emmerhout trok tijdens de bouw (inter)nationaal veel aandacht en wordt nu nog tot stedenbouwkundig erfgoed gerekend. Bij de totstandkoming van de wijk speelde de architect Arno Nicolaï een belangrijke rol. De wijk is opgezet naar Fins model, waar wonen tussen het groen destijds gangbaar was. De architectuur van de wijk Emmerhout kenmerkt zich door strakke geometrische vormen, waarbij vooral de rechthoek regelmatig terugkeert. Dit is terug te zien in de vormgeving van de huizen: de huizenblokken met platte daken, brede dakplaat en de betonnen plaat onder de ramen van de bovenverdieping. De Houtweg verbindt de verschillende straten, lanen, met elkaar. Zo is er een Laan van de Bork, Laan van het Kwekebos, Laan van de Eekharst, een Laan van de Marel, een Laan van de Iemenhees en een Laan van het Kinholt. Deze lanen zijn vernoemd naar Drentse bossen.

Emmermeer

De wijk is de eerste uitbreiding van Emmen. De bouw was een gevolg van de groeiende industrialisatie, die in de jaren 50 bedoeld was om de grote werkloosheid in zuidoost Drenthe tegen te gaan. De naam van de huidige wijk Emmermeer is afkomstig van een meer dat oorspronkelijk op deze plek lag. Dat meer was ongeveer 40 hectare groot en lag er tot ongeveer 1857. De eerste woningen kwamen er in 1920. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een steeds grotere behoefte aan woonruimte. Vooral langs de grote zandwegen, dwars door het oude meer werden sociale woningen gebouwd.

Barger-Oosterveld

Barger-Oosterveld is een dorp in een wijk. Hoewel het vroeger een dorp was is het tegenwoordig een wijk van Emmen. Vanwege de landelijke ligging en de vele 2-onder-1-kap en vrijstaande woningen is de wijk steeds populairder aan het worden.

Bargeres

Bargeres is een woonwijk ten zuidwesten van het centrum van Emmen in de provincie Drenthe. De naam valt te herleiden naar de dorpen Noordbarge en Zuidbarge die aan het huidige Bargeres grenzen. Op de plaats waar nu de wijk ligt lag vroeger de es van deze beide dorpen.

De Rietlanden

Vanwege de groei van Emmen is men in 1983 begonnen met de bouw van de Rietlanden. De rietlanden is populair vanwege de verschillende type woningen die hier gebouwd zijn en de ligging aan zowel de kleine als de grote Rietplas.

Parc Sandur

Parc Sandur is de zuidelijkste woonwijk van de plaats Emmen, provincie Drenthe. De naam is afgeleid van de geologische term 'Sandur', een uitloper van een gletsjer, wat overeenkomt met de ligging van de wijk op het meest zuidelijke puntje van de Hondsrug. De wijk is gelegen aan de Grote Rietplas.

De Delftlanden

De Delftlanden is een nieuwbouw woonwijk aan de rand van Emmen. Deze jonge wijk is ideaal gelegen met uitvalswegen naar Groningen/Zwolle/Duitsland.

Startbox Makelaars is jouw makelaar in Emmen!

Startbox Emmen
Marktplein 150 B
7811 BA Emmen

Startbox Klazienaveen
Langestraat 504
7891AX Klazienaveen

Back to top