Startbox Klazienaveen

Veranderingen in de woningmarkt



Veranderingen in de woningmarkt
19 apr. 2023·
Leestijd:

De woningmarkt staat nooit stil. Er zijn continu veranderingen. De grootste verandering van de afgelopen jaren was de verhoging van de huizenprijzen. Dit lijkt nu gelukkig voorbij te zijn. De woningmarkt wordt weer iets vriendelijker.

Overbieden vaak niet meer nodig

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een woning! Voor het eerst in 4 jaar wordt er gemiddeld iets minder betaald dan de vraagprijs. Het gaat om 1,3% minder dan de vraagprijs.

Vraagprijs omlaag

Naast dat er minder wordt overboden, daalt de huizenprijs ook. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022 zijn de woningprijzen met 8,2% gedaald. Dit betekent dat een woning nu gemiddeld € 394.000 kost.

Is er dan alleen maar goed nieuws?

Nee, helaas niet. Voor starters en alleenverdieners is het namelijk nog steeds erg lastig om aan een woning te komen. Dit komt door de rentestijging. Je kan veel minder lenen voor een woning. Ondanks de woningprijzen wat naar beneden zijn gegaan, zijn de huizen nog steeds aan de dure kant voor starters en alleenverdieners.

Grote verschillen per regio

Er zijn grote verschillen te zien tussen diverse regio’s van Nederland. Zo zijn de woningprijzen in Groningen 10,7% lager dan in het eerste kwartaal van 2022, terwijl de woningprijzen in Zuid-Limburg maar 1,6% lager zijn.

Benieuwd naar de cijfers over jouw regio? Kijk dan eens op https://www.nvm.nl/wonen/marktinformatie/

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Startbox Emmen
Marktplein 150 B
7811 BA Emmen

Startbox Klazienaveen
Langestraat 504
7891AX Klazienaveen

Back to top