Startbox Klazienaveen

Tuintips: alles wat je moet weten over het onderhoud van je tuin in juni



Tuintips: alles wat je moet weten over het onderhoud van je tuin in juni
02 jun. 2021·
Leestijd:

Een tuin onderhouden is absoluut niet moeilijk, als je maar weet wat je in welk jaargetij moet doen. Dit kan namelijk veel verschil maken in het uiterlijk van jouw tuin. Wist je bijvoorbeeld dat je een heg moet snoeien vóór 21 juni? Wil je weten wat je nog meer moet doen rond deze datum en waarom? We hebben de belangrijkste tips voor je verzameld. Van het onderhouden van je gazon tot het verlengen van de bloei, met de onderstaande how to’s staat jouw tuin er deze zomer weer stralend bij!

Kortwieken voor de langste dag

De tijd rond de langste dag van juni is het meest geschikt voor het snoeien van hagen. Omdat dit na het groeizame seizoen valt, herstelt de haag goed tijdens de zomer en groeit hoogstens een beetje aan. Op die manier hoef je in september alleen de puntjes op i te zetten en de hagen zijn strak voor de winter. Kies voor het knippen van de hagen een bewolkte dag, zo wordt de kans op verbranding van de snoeiplekken verkleind. Wil je zo weinig mogelijk zorg hebben van het snoeien van je haag? Let er dan op dat je een Buxus, Taxus, Liguster of Coniferen vóór de langste dag van het jaar hebt gekortwiekt.

Glanzend groen gazon

Een stralend groen gazon is de droom van iedere tuinbezitter, maar deze komt er niet vanzelf. Het beste kan je jouw grasmat 1 á 2 keer per week maaien. Tijdens droge en zonnige periodes is het beter om dit te minderen en zeker niet te kort. ’s Avonds maaien kan helpen bij het tegengaan van uitdroging van die tere groene sprietjes. Wil jij je gras een extra boost geven? Ga dan in de weer met kunstmest! Doe dit wel vlak voor een bui, zo voorkom je dat je gras verbrand.

Verlengen van de bloei

Een trucje voor het verlengen van de bloei en het creëren van een vollere en stevigere plant is het terug knippen. Alle planten die de tweede helft van de zomer gaan bloeien kunnen in deze maand voor een derde deel worden terug geknipt. In de oksels van de bladeren zal de plant weer gaan uitlopen. Vroegbloeiende planten die rond de langste dag al bijna helemaal zijn uitgebloed kan je het beste ontdoen van alle verdorde bloemen. Met een beetje geluk kan je genieten van een tweede bloei.

Als een vis in het water

Heb jij een vijver ter verrijking van je tuin? Dan is het handig om hier de nodige stappen te ondernemen op het gebied van goed onderhoud. Modern of weelderig, wat voor soort vijver je ook mooi vindt, het onderhoud blijft gelijk. Het aanplanten van sierlijke oeverplanten is deze maand super geschikt en wordt op dezelfde manier gedaan als normale planten. Met het warme weer verdampt het water snel, zorg er daarom voor dat je met enige regelmaat de vijver bijvult. Het is van belang dat je dit in etappes toevoegt, op die manier koelt het vijverwater niet in één keer te veel af. Heb jij levende fauna in je vijver, biedt deze dan een schuilplaats in beplanting en gebruik geen onnatuurlijke chemicaliën voor het tegengaan van onkruid.

Kamerplanten kunnen ook profiteren

Heb jij meer met kamerplanten en is jouw woning een jungle aan verschillende soorten en maten planten? Dan is deze maand ook ideaal voor jou en je planten! Zet jouw planten op een regenachtige dag eens lekker in het zonnetje. Het buiten zetten van je planten in juni heeft verschillende voordelen. Het is buiten niet te koud, ze frissen er enorm van op en ze zijn weer helemaal stofvrij!

Wanneer steek jij jouw handen uit de mouwen?

Andere interessante nieuwsartikelen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Startbox Emmen
Marktplein 150 B
7811 BA Emmen

Startbox Klazienaveen
Langestraat 504
7891AX Klazienaveen

Back to top

Vrijdag 29 maart zijn wij gesloten

We zijn 2 april 2024 weer geopend.