Tips om duurzamer te wonen


Tips om duurzamer te wonen
19 mei 2022·
Leestijd:

Met de stijgende prijzen op het moment loont het om je huis nog sneller te gaan verduurzamen. Besparen op verbruik van gas en stroom willen we allemaal. Wij geven je graag een aantal goede tips om met duurzamer wonen aan de slag te gaan. Deze zijn heel gemakkelijk toe te passen, dus waar wacht je nog op?

Lekker plakken!

Heb je nog steeds enkel glas in je huis? Ga direct naar de bouwmarkt en sla raamfolie maar in! Je plakt de folie gemakkelijk op het kozijn en creëert daarmee een stilstaande luchtlaag tussen het glas en de folie die isoleert.

Zie je nog ergens kieren? Plak ze dicht. Je kunt hierbij denken aan luchtdichte tapes, maar een goede kit werkt ook prima. Uiteraard wil je wel dat je huis voldoende geventileerd wordt, dus koop ook altijd een CO2-meter. Hiermee kun je de luchtkwaliteit in de gaten houden. Is de CO2 concentratie te hoog? Dan kun je gecontroleerd gaan ventileren. Af en toe een raampje open zetten is veel minder erg dan de warme lucht die dag in dag uit door de kieren naar buiten gaat. Sluit bijvoorbeeld je voordeur niet helemaal goed? Ga aan de slag met plakkende tochtstrips.

Nog meer folie

Na glasfolie blijven we nog even in de folies, namelijk radiatorfolie. Een radiator straalt warmte uit naar de kamer, maar ook naar buiten via de muur erachter. Met radiatorfolie gebeurt dit minder. Bovendien is je huis veel sneller warm. Een win-win situatie!

Zonde van het geld

Geschat wordt dat ieder gezin zo’n €100 euro kwijt is per jaar door stekkers in het stopcontact te laten (sluipverbruik noemen ze dat). Het gaat om een waterkoker waarvan je de stekker in het stopcontact laat, een telefoonlader, noem maar op. Maak eens een rondje door je huis en kijk welke apparaten je niet continu gebruikt en haal de stekker eruit. Dat scheelt je toch weer iets!

Met deze makkelijk uitvoerbare tips ben je weer een stapje verder qua duurzaam wonen. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee! Weinig moeite, veel plezier.

Andere interessante nieuwsartikelen

Zo houd jij insecten écht buiten de deur

Zit jij ook graag in je tuin met een drankje als het zonnetje schijnt? Laat je dan ook wel eens de tuindeuren open, en baal je later als een stekker dat er hierdoor weer een paar insecten in je huis rondvliegen? Als we met het warme weer vaker naar buiten gaan en de ramen openzetten voor een frisse bries, is het wel zaak om alle insecten buiten de deur te houden. Met deze vijf tips houd jij insecten voortaan écht op afstand.

22 jun. 2022 Meer lezen

5 tips om je tuin te verduurzamen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en wordt al steeds meer een bepaalde vorm van leven en wonen. Maar, waar moet je beginnen? Gooi jij het roer gelijk drastisch om of begin je met een paar kleine stappen? In deze blog helpen we je alvast op weg. In de tuin zijn namelijk een aantal aanpassingen mogelijk om jouw tuin te verduurzamen. Wil je weten welke dit zijn? Bekijk dan deze 5 tips.

18 mei 2022 Meer lezen

Startbox Emmen
Marktplein 150 B
7811 BA Emmen

Startbox Klazienaveen
Langestraat 504
7891AX Klazienaveen

Back to top

Benieuwd naar de waarde van uw huis?

Check binnen 3 minuten online!

Bereken snel