Startbox Klazienaveen

Tips om duurzamer te wonenTips om duurzamer te wonen
19 mei 2022·
Leestijd:

Met de stijgende prijzen op het moment loont het om je huis nog sneller te gaan verduurzamen. Besparen op verbruik van gas en stroom willen we allemaal. Wij geven je graag een aantal goede tips om met duurzamer wonen aan de slag te gaan. Deze zijn heel gemakkelijk toe te passen, dus waar wacht je nog op?

Lekker plakken!

Heb je nog steeds enkel glas in je huis? Ga direct naar de bouwmarkt en sla raamfolie maar in! Je plakt de folie gemakkelijk op het kozijn en creëert daarmee een stilstaande luchtlaag tussen het glas en de folie die isoleert.

Zie je nog ergens kieren? Plak ze dicht. Je kunt hierbij denken aan luchtdichte tapes, maar een goede kit werkt ook prima. Uiteraard wil je wel dat je huis voldoende geventileerd wordt, dus koop ook altijd een CO2-meter. Hiermee kun je de luchtkwaliteit in de gaten houden. Is de CO2 concentratie te hoog? Dan kun je gecontroleerd gaan ventileren. Af en toe een raampje open zetten is veel minder erg dan de warme lucht die dag in dag uit door de kieren naar buiten gaat. Sluit bijvoorbeeld je voordeur niet helemaal goed? Ga aan de slag met plakkende tochtstrips.

Nog meer folie

Na glasfolie blijven we nog even in de folies, namelijk radiatorfolie. Een radiator straalt warmte uit naar de kamer, maar ook naar buiten via de muur erachter. Met radiatorfolie gebeurt dit minder. Bovendien is je huis veel sneller warm. Een win-win situatie!

Zonde van het geld

Geschat wordt dat ieder gezin zo’n €100 euro kwijt is per jaar door stekkers in het stopcontact te laten (sluipverbruik noemen ze dat). Het gaat om een waterkoker waarvan je de stekker in het stopcontact laat, een telefoonlader, noem maar op. Maak eens een rondje door je huis en kijk welke apparaten je niet continu gebruikt en haal de stekker eruit. Dat scheelt je toch weer iets!

Met deze makkelijk uitvoerbare tips ben je weer een stapje verder qua duurzaam wonen. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee! Weinig moeite, veel plezier.

Andere interessante nieuwsartikelen

Verplichtingen van een verkoopmakelaar

Wanneer je je huis wilt verkopen, schakel je een verkoopmakelaar in. Bij het verkopen van een huis komen veel verschillende zaken kijken. Daarom is het handig dat een professional je helpt bij dit proces. Een verkoopmakelaar is belangrijk, omdat hij of zij opkomt voor je belangen. Daarnaast heeft een verkoopmakelaar veel verplichtingen. In deze blog beschrijven we deze verplichtingen.

24 mei 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Startbox Emmen
Marktplein 150 B
7811 BA Emmen

Startbox Klazienaveen
Langestraat 504
7891AX Klazienaveen

Back to top