Startbox Klazienaveen

Je huis verkopen in de zomer? Wij geven je 7 redenen om dit juist te doen!Je huis verkopen in de zomer? Wij geven je 7 redenen om dit juist te doen!
27 jul. 2022·
Leestijd:

Hartje zomer, dat is het inmiddels. Toch vinden wij het belangrijk dit onderwerp nog even onder de loep te nemen. Veel mensen denken namelijk dat een huis verkopen in de zomer geen goed idee is. Maar is dat echt zo? Nee! Integendeel zelfs. In dit blog geven we je 7 redenen om je huis júist in de zomer te koop te zetten!

Minder concurrentie

   Doordat erg veel mensen denken dat de zomer geen goede periode is om hun huis te verkopen, doen mensen dit ook daadwerkelijk een stuk minder. Dit betekent voor jou veel minder concurrentie dan anders en jouw huis valt eerder op bij woningzoekers!

   Meer tijd voor bezichtigingen

    Bezichtigingen kosten voor jou als verkoper veel tijd, mocht je ervoor kiezen dit allemaal zelf te gaan regelen. Je hebt natuurlijk ook nog je dagelijkse werkzaamheden en verplichtingen. De bezichtigingen in jouw zomervakantie plannen geeft je meer tijd en zo hoef je niets op je werk te regelen! 

    Bereik de juiste doelgroep

     Naast dat jij als verkoper meer tijd hebt voor het houden van bezichtigingen, hebben woningzoekers dit natuurlijk ook. Zij hebben vaak meer tijd om achter de computer of tablet te zitten om op zoek te gaan naar hun droomwoning. Je bereikt in deze periode dus de juiste doelgroep!

     Langer licht

     Naast het feit dat je vaak meer tijd hebt voor bezichtigingen, is het in de zomer ook langer licht. Natuurlijk daglicht zorgt ervoor dat jouw huis ruimer oogt. Alles komt veel beter tot z’n recht, binnen én buiten. Langer licht is ook handig voor het plannen van de bezichtigingen. Zo kun je in de zomer gemakkelijk bezichtigingen plannen in de avond. Daarnaast waarderen bezichtigers het enorm als zij de mogelijkheid krijgen om s’ avonds na hun werk te komen bezichtigen.

     Je huis oogt mooier als de zon schijnt

     Dit geldt voor zowel je huis als je tuin, beide zijn op hun best in de zomer. Je planten zijn volop in bloei en het zonnetje schijnt op je woning. Op een grauwe winterdag kan een woning er toch iets minder romantisch uitzien. Profiteer daarom van de zonnige zomerperiode en zet je huis juist in deze periode in de verkoop. Zo heb je ook geen last van lege tuinen, kale bomen en grauwe woningfoto’s.

     Mensen zijn blijer in de zomer

     Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar mensen hebben geen last van winterdipjes en zijn over het algemeen vrolijker in de zomer! Profiteer hiervan als verkoper.

     Wanneer jij er klaar voor bent!

     Nu we je verschillende redenen hebben gegeven om jouw woning in de zomer in de verkoop te zetten, is het natuurlijk van belang om dit alleen te doen wanneer het jou ook echt goed uitkomt. Zit jouw planning de hele zomer stampvol? Dan is het voor jou niet het meest handige moment, ondanks dat de zon schijnt en dat het lekker lang licht is. Een huis verkopen (en wellicht kopen) vergt vaak veel tijd, dus doe het wanneer jij er klaar voor bent!

     Je hoeft natuurlijk niet alles zelf te doen. Wij ontzorgen je graag tijdens dit proces. Denk aan de woningpresentatie, de bezichtigingen, het regelen van alle administratie, et cetera. Zo kan je alsnog profiteren van de mooie zomermaanden, maar kost het jou persoonlijk minder tijd en energie! Wil je meer informatie? Ga dan eens naar onze contactpagina en neem contact met ons op.

     Andere interessante nieuwsartikelen

     Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

     Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

     26 mrt. 2024 Meer lezen

     Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

     De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

     22 mrt. 2024 Meer lezen

     Bedrag in depot bij notaris

     Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

     20 mrt. 2024 Meer lezen

     Startbox Emmen
     Marktplein 150 B
     7811 BA Emmen

     Startbox Klazienaveen
     Langestraat 504
     7891AX Klazienaveen

     Back to top