Startbox Klazienaveen

Huizenprijzen met 3% omlaag, is dit goed nieuws of niet?Huizenprijzen met 3% omlaag, is dit goed nieuws of niet?
17 jan. 2023·
Leestijd:

Volgens de grootbanken in Nederland gaan de woningprijzen dit jaar met ongeveer 3% omlaag. Makelaars denken dat deze prijzen nog verder dalen. Is dit positief of negatief en wat betekent het nog meer voor de woningmarkt? Je leest het in onze blog.

Huizenprijzen

De grootbanken in Nederland voorspellen dat de huizenprijzen dit jaar met 3% omlaag zullen gaan. Echter, makelaars en andere deskundigen gaan er van uit dat de huizenprijzen nog wel meer zullen zakken. De reden hiervan? De hoge hypotheekrente.

Huizenverkopers

Degenen die het meest moeten wennen aan de nieuwe huizenprijzen zijn de verkopers. Verkopers verwachten dat ze nog steeds biedingen binnenkrijgen die flink boven de vraagprijs zijn. Kopers denken hier echter anders over. Huizenkopers kijken nu goed naar de energiekosten en vinden het ook niet nodig om boven de vraagprijs te bieden. Dit was vorig jaar wel anders.

Verwachtingen

Experts verwachten minder goede tijden voor huizenverkopers. Mede door de inflatie, werkloosheid en de energieprijzen zullen huizenkopers minder willen besteden aan een woning.

Is het nog wel te doen om een woning te verkopen?

Ja! Er is namelijk nog steeds een woningtekort en de ontwikkeling van nieuwbouw gaat niet heel snel. Hierdoor zullen er nog steeds genoeg mensen op zoek zijn naar een woning. Overigens liggen de huizenprijzen nog steeds hoger dan een paar jaar geleden, dus er is nog een grote kans dat je winst maakt op je woning.

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Startbox Emmen
Marktplein 150 B
7811 BA Emmen

Startbox Klazienaveen
Langestraat 504
7891AX Klazienaveen

Back to top