Startbox Klazienaveen

De huizenprijzen dalen. Is dit nog wel een goed moment om jouw huis te verkopen?De huizenprijzen dalen. Is dit nog wel een goed moment om jouw huis te verkopen?
24 apr. 2023·
Leestijd:

De huizenmarkt is weer volop in beweging. De huizenprijs is aan het dalen. Er wordt zelfs gemiddeld weer iets minder geboden dan de vraagprijs! Dit is positief voor kopers, maar is het nu nog wel een goed moment om jouw huis te verkopen?

De huizenmarkt

De huizenmarkt is de afgelopen tijd aan het dalen, waardoor overbieden volgens cijfers van de NVM vaak niet meer nodig is. Voor het eerst in 4 jaar wordt gemiddeld weer iets minder (-1,3 procent) betaald dan de vraagprijs. En dat geldt voor alle soorten woningen, van tussenwoningen tot vrijstaande huizen. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2022 zijn de woningprijzen met maar liefst 8,2 procent gedaald. Een daling die we al tien jaar niet hebben gezien! En daarbij zijn de prijzen van tussenwoningen met 7,2 procent en de prijzen van appartementen zelfs met 8,8 procent gedaald. Deze dalende trend zorgt ervoor dat er weer wat te kiezen valt op de huizenmarkt. Desondanks hebben starters het nog steeds moeilijk vanwege de gestegen hypotheekrente, waardoor ze minder kunnen lenen. Alleenverdieners hebben het nog moeilijker, en het is in sommige regio's nog steeds erg moeilijk om een huis te vinden.

Mijn huis wel of niet verkopen

We kunnen helaas nooit voorspellen wat er met de huizenmarkt gaat gebeuren. ING, ABN AMRO en De Nederlandsche Bank hebben de verwachting dat de huizenprijzen in 2023 met 6% zullen dalen.

Als dit echt het geval is, is het nu zeker een goed moment om jouw huis te verkopen. De huizenprijzen zijn namelijk al wel wat gedaald, maar in vergelijking met vorig jaar zijn de prijzen nog steeds 11,9% hoger. Het is dus nog steeds voordelig om jouw woning te verkopen.

Andere interessante nieuwsartikelen

Startbox Emmen
Marktplein 150 B
7811 BA Emmen

Startbox Klazienaveen
Langestraat 504
7891AX Klazienaveen

Back to top