Startbox Klazienaveen

Besparen op vaste lasten - 5 tipsBesparen op vaste lasten - 5 tips
22 aug. 2022·
Leestijd:

Besparen op vaste lasten, iets dat iedereen wel graag wil. Heb jij een droomwoning op het oog, maar weet je niet of je het gaat redden qua vaste lasten? Of zit jij goed in je huidige woning, maar zou je wel wat geld willen besparen? Wij snappen dat. Lees mee in deze blog, we vertellen je graag waar je zoal op kunt besparen!

1. Verzekeringen

  Iets dat je in het begin afsluit omdat het moet, maar daarna kijk je er niet meer naar om. Echter loont het overstappen naar een andere verzekeraar vaak meer dan je denkt. Premies wijzigen, maar ook je persoonlijke situatie verandert natuurlijk met de tijd. Ga daarom minimaal één keer per jaar al je verzekeringen bij langs. Kijk daarbij goed naar welke verzekeringen je nu écht nodig hebt. En check of je geen dubbele dekkingen hebt, dit zou een beetje zonde zijn. Ook loont het vaak om meerdere soorten verzekeringen bij één verzekeraar af te sluiten, vaak ontvang je een korting.

  2. Hypotheek

  Voor de meeste mensen is de hypotheek de grootste maandlast. Mogelijk kun je hierop besparen door je hypotheek over te sluiten, door rentemiddeling of door een verlaging van je renteopslag. Als je de belastingteruggave in verband met je hypotheekrenteaftrek jaarlijks in één keer ontvangt, kun je ook overwegen een maandelijkse voorlopige teruggave aan te vragen. Wil je meer weten over het besparen op je hypotheeklasten? Ga met ons, of je hypotheekverstrekker, in gesprek.

  3. Energie

  Het gaat nu niet helemaal op, maar vaak krijg je welkomstbonussen wanneer je je bij een andere energieleverancier aansluit. Snel energie besparen doe je bijvoorbeeld door je apparaten (die je niet meer gebruikt) aan het einde van de dag uit te zetten, ’s nachts de stekkers uit de stopcontacten te halen of door thuis te werken op je laptop of tablet (een vaste pc vraagt namelijk veel meer stroom!). Wil je op langere termijn energie besparen en je huis verduurzamen? Ook hier heb je veel mogelijkheden in, denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp of zonnepanelen. Volg je ons al op social media? Regelmatig posten wij informatie over het verduurzamen van je woning!

  4. Internet, bellen en tv

  Werk je veel thuis na corona? Vraag, als je dit nog niet ontvangt, een thuiswerkvergoeding aan je werkgever. Tot een bepaald bedrag kunnen zij jou hierin compenseren. Heb jij een heel hoog internetabonnement? Denk goed na of dit wel nodig is. Game je bijvoorbeeld nooit? Dan kun je ook prima af met een lagere internetsnelheid. Scheelt ook weer in de kosten. Kijk je vaak series via Netflix of een andere streamingsdienst? Dan kun je alle extra tv-zenders misschien schrappen. Neem alleen af wat je echt gebruikt!

  5. Onderhoud plegen aan je woning

  Besparen door onderhoud te plegen aan je woning klinkt misschien tegenstrijdig. Onderhoud aan je woning kost nou eenmaal geld. Maar door regelmatig onderhoud voorkom je hoge kosten in de toekomst. Houd je het schilderwerk bijvoorbeeld goed bij, dan verklein je de kans op houtrot. En door jaarlijks de dakgoten te legen, voorkom je lekkage en gaan je goten langer mee!

   Andere interessante nieuwsartikelen

   Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

   Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

   26 mrt. 2024 Meer lezen

   Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

   De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

   22 mrt. 2024 Meer lezen

   Bedrag in depot bij notaris

   Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

   20 mrt. 2024 Meer lezen

   Startbox Emmen
   Marktplein 150 B
   7811 BA Emmen

   Startbox Klazienaveen
   Langestraat 504
   7891AX Klazienaveen

   Back to top