Startbox Klazienaveen

Zo houd jij insecten écht buiten de deurZo houd jij insecten écht buiten de deur
22 jun. 2022·
Leestijd:

Zit jij ook graag in je tuin met een drankje als het zonnetje schijnt? Laat je dan ook wel eens de tuindeuren open, en baal je later als een stekker dat er hierdoor weer een paar insecten in je huis rondvliegen? Als we met het warme weer vaker naar buiten gaan en de ramen openzetten voor een frisse bries, is het wel zaak om alle insecten buiten de deur te houden. Met deze vijf tips houd jij insecten voortaan écht op afstand.

Horren

De meest effectieve manier om insecten buiten te houden, is door deuren en ramen te voorzien van horren. Zo kun jij je ramen wagenwijd openzetten en luchten; geen vliegje komt jouw huis binnen. Heb je al horren, maar komen er toch veel insecten binnendringen? Check dan even of er ook kieren of gaatjes in de muren zitten, vooral als je in een wat ouder huis woont. Kleinere insecten kunnen via deze weg gemakkelijk binnenkomen. Dicht deze kieren en gaatjes dan ook goed.

Citronella

  Echt een klassieker. Sterk ruikende kaarsen met citronella geur zijn in de zomermaanden natuurlijk niet uit je tuin weg te denken, maar ook in huis is het ideaal. De geur die vrijkomt zorgt ervoor dat een mug liever op afstand blijft.

  Azijn

   Hebben je ramen een schoonmaakbeurt nodig? Gebruik dan een scheutje azijn als schoonmaakmiddel. Vliegen hebben een grote hekel aan azijn. Als je ramen ruiken naar azijn, is de kans groot dat ze wegblijven. Ook kan het helpen een schaaltje azijn voor de deur neer te zetten.

   Kruiden

    Al gek geworden van de citronellageuren in en rondom je woning? Dan is deze tip wellicht iets voor jou. Er zijn kruiden en planten die insecten tegengaan, denk bijvoorbeeld aan basilicum. Dit kruid werkt heel effectief in de strijd tegen vliegen. Vliegen hebben een enorme hekel aan de geur van dit kruid. Ook lavendel ruikt heerlijk en is een prachtige plant, maar mieren kunnen dit niet verdragen. Een win-win situatie, toch?

    Schoon huis

     Even stofzuigen, even een doekje over het aanrecht. Een schoon huis houdt insecten buiten de deur, zo simpel is het. Etensresten en vochtige ruimtes trekken ongedierte aan. Ruim je keuken direct op en laat geen voedsel achter. Stop alles bijvoorbeeld in een dichte verpakking of zet het direct terug in het keukenkastje. In de zomermaanden is het slim om je fruitmand niet te dicht bij deuren of ramen te zetten. Houd de luchtvochtigheid van je woning onder de vijftig procent. Stilstaand water en vochtige aarde (in je bloempotten bijvoorbeeld) trekken spinnen en muggen aan. Geef je planten dus niet meer water dan nodig is.

     Andere interessante nieuwsartikelen

     Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

     Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

     26 mrt. 2024 Meer lezen

     Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

     De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

     22 mrt. 2024 Meer lezen

     Bedrag in depot bij notaris

     Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

     20 mrt. 2024 Meer lezen

     Startbox Emmen
     Marktplein 150 B
     7811 BA Emmen

     Startbox Klazienaveen
     Langestraat 504
     7891AX Klazienaveen

     Back to top