Vijf verbouwingen die de waarde van je woning kunnen verhogenVijf verbouwingen die de waarde van je woning kunnen verhogen
17 jan. 2024·
Leestijd:

Overweeg je dit jaar je huis te verkopen? Dan wil je vast graag weten wat je moet doen om de waarde van je woning te verhogen. In deze blog bespreken we 5 verbouwingen die de waarde van jouw woning kunnen verhogen.

Het verduurzamen van je huis

Niet alleen als je van plan bent jouw huis te verkopen, maar ook als je in de woning blijft wonen zal dit lonen. Een investering in verduurzaming betaalt zich namelijk altijd terug. Je verhoogt er de waarde van je woning mee, terwijl je jouw energierekening verlaagt.

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen. Het is een flinke investering, maar doordat je je eigen energie begint op te wekken, betaal je uiteindelijk veel minder. Je energielabel stijgt, en daarmee stijgt ook je verkoopprijs.

Het plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel zorgt voor extra ruimte in je woning. Heb jij een zolder met schuine muren, waardoor je een groot deel van de ruimte niet kunt gebruiken? Dan is het plaatsen van een dakkapel interessant. Je zorgt ervoor dat je een flink stuk extra van de ruimte kunt gebruiken, waardoor je misschien zelfs nog wel een extra slaapkamer of hobbykamer van de ruimte kunt maken. Hierdoor zal de waarde van je woning zeker gaan stijgen.

Een aanbouw aan je woning plaatsen

Bij het plaatsen van een aanbouw bouw je letterlijk extra woonoppervlakte. Hoe groter jouw huis is, hoe hoger de woningwaarde wordt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat veel mensen een tuin een belangrijk aspect vinden bij het zoeken naar een woning. Als jij niet een hele grote tuin hebt, loont het misschien niet altijd even erg om een aanbouw te plaatsen. Je bouwt wel extra woonoppervlakte, maar de tuin wordt kleiner.

Het verbouwen van je badkamer en toilet

Het verbouwen van je badkamer en toilet kan er ook voor zorgen dat je woningwaarde omhooggaat. Wel moet je er rekening mee houden dat dit een vrij dure verbouwing is. De waardevermeerdering zal niet hoger zijn dan 50% van de verbouwkosten. Een moderne badkamer en toilet is wel een heel goed visitekaartje tijdens bezichtigingen. Mensen willen meer betalen voor een moderne badkamer dan een oude badkamer, plus de kans dat je je woning sneller verkoopt is ook aanwezig.

Het verbouwen van je keuken

Deze verbouwing levert in feite hetzelfde op als het verbouwen van je badkamer en toilet, om dezelfde reden. Het is een dure verbouwing, maar tijdens bezichtigingen en op de woningfoto’s zullen mensen wel meer voorkeur voor jouw woning hebben dan wanneer er nog een oude keuken in zit.

Zo, genoeg punten om mee aan de slag te gaan! Wij raden aan om te starten met het verduurzamen van het huis. De waarde van andere verbouwingen kan in verschillende situaties anders uitvallen. Je kunt ons altijd om advies vragen over welke verbouwing het best past bij jouw situatie!

Andere interessante nieuwsartikelen

Verplichtingen van een verkoopmakelaar

Wanneer je je huis wilt verkopen, schakel je een verkoopmakelaar in. Bij het verkopen van een huis komen veel verschillende zaken kijken. Daarom is het handig dat een professional je helpt bij dit proces. Een verkoopmakelaar is belangrijk, omdat hij of zij opkomt voor je belangen. Daarnaast heeft een verkoopmakelaar veel verplichtingen. In deze blog beschrijven we deze verplichtingen.

24 mei 2024 Meer lezen

Emmen
Marktplein 150 B
7811 BA Emmen

Klazienaveen
Langestraat 504
7891AX Klazienaveen

Back to top